Jdi na obsah Jdi na menu
 


Moravský Beroun 15.-16.7.06

17. 7. 2006

Tak jako každý rok,  i letos jsme se vydali do Moravského Berouna na letiště Stará Libavá, na velmi slušnou akci, která má slušný ohlas mezi  RC modeláři.Pořádá ji LMK Peruť Dvoce v čele s náčelnicí Lenkou Zlámalovou.A pořádá ji velice dobře.

Přestože i ptáci měli díky počasí rozum a chodili pěšky, (asi poslouchali předpověď počasí a uvěřili), my nezdolní jsme se sešli v pátek na letišti.Mezi tyto nezdolné počítám nás oba Špáti, rodinku Habdákovu z Trenčína a Libišovu z Oder, Staňu Vráblíka ze Zlína s manželkou, Míru Tučka z Hodonína, dále Jirka Banáš ze Staříče a Dušan Bařina a Ivan Marek z Ostravy, Ivan Čáni z Boskovic, taky parta modelářů z Vyškova. Nezúčastnili se tradiční účastníci  kluci Nedojedlí, protože Martin dělal přeškolení na nový typ letadla na letišti v Jeseníku.ale vlastně byli jen kousek od nás, přes  kopec.

Počasí bylo opravdu nic moc, od pátku nárazový severní vítr 9-15m/s,napříč dráhou, studený tak, že se nám nic nechtělo, ani fotit, takže fotogalerie bude připojena z let minulých.Domácí nás uklidňovali, že takovéto počasí je zde jen jednou za čtyři roky, při čtvrtém ročníku snad mají pravdu, uvidíme příští rok.

Jediný, kdo si zde zamodelařil a zapúšťal, byl Ĺubo Habdák z Trenčína, nekompromisně a perfektně zalítal se svým Veloxem tři perfektní lety, i když z toho jak mu vítr sfoukával éro, zvláště při přistání napříč drahou, šel všem přítomným mráz po zádech. Ale vše mistrovsky zvádl a dělal, jakoby nic.Dále ještě létal místní vrtulníkář super akrobacii (supr v tom větru), večer mladý Špáťa dal ještě hopa s elektro Algolem.Nikdo další z dostatku rozumu do vzduchu nešel.

Vzhledem k v letním počasí nezvyklé kose (když nepočítám skoro celou loňskou sezonu), jsme se vydali vyhřát  k táboráčku, který dílem chvíle předělala Liduška Libišová na vatru.Domácí nám zazpívali jejich velmi podařenou hymnu, a pak jsme za konzumace nejmenovaných nápojů poseděli až pozdní noci.Zatímco my starší jsme se krčili u ohýnku a nabírali teplo, mladým to vůbec nevadilo a udivovali nás svými tanečními kreacemi na travnatém parketu, obzvláště mladý Špáťa.Ač tance naprosto neznalý, zřejmě přítomnost mladých děvčat ( Danka a Janča) udělala své.

Ráno jsme se to rozpustili, zbalili vše a porozloučení se všemi se vydali na cestu domů, se zastávkou v Odrách na letišti, kde už Milan Libiš plánuje akce pro tento rok.

Celkový dojem: vydařená akce,až na to počasí.

                                                                               Fatman